سایت خبری تحلیلی اکسین پرس | نگاه صریح رسانه ای مستقل و غیر وابسته         
کد خبر: 1811
تاریخ انتشار: شنبه 13 مرداد 1403 - 11:23
  نسخه PDF این خبر   اشتراک گزاری در واتس آپ   اشترک گزاری در تلگرام   اشترک گزاری در تلگرام    
– اخبار استانها –

به گزارش اکسین پرس از سوادکوه، چه زیباست سرنوشت‌هایی که خدا عاقبت بخیری می‌نویسد و قلم تقدیر الهی بر لوح سرنوشت ختم به شهادت را نگارش می‌کند، نگارشی که کاتبش برمی‌گزیند که چگونه جان ستانده شود تا شهادت معنا پیدا کند و کائنات جریان لوح سرنوشت را به رخ بکشند.

مرداد که می‌شود یاد دیپلمات‌های شهید بار دیگر تداعی می‌شود؛ همان دیپلمات‌هایی که به صورت ناجوانمردانه در مزار شریف و در پی حمله تروریستی طالبان به کنسولگری ایران به شهادت می‌رسند؛ اما غم آنجایی بغض را می‌شکند که بدانی بعد از بیش از یک‌ماه پیکر شهدای ترور پیدا می‌شود و معادلات انسانیت را در اذهان به هم می‌ریزد.

در میان آن پیکرها و وسعت غم شهادتشان، شهید “رشید پاریاو فلاح” نیز بوده؛ شهیدی که سال ۱۳۴۰ در منطقه کوهستانی ” اوریم” سوادکوه دیده به جهان پر ماجرا گشود و پس از طی مراحل رشد و تحصیل از همان جوانی پا به عرصه مبارزات انقلابی به‌ویژه مبارزه با گروهک منافقین گذاشت و مقام جانبازی را در همان مبارزات نصیب جان خود کرد؛ اما مجاهدت پایان نداشت و این هنر مرد خدا در جبهه نیز به قلم تقدیر درآمد، تقدیری که او را به حوزه علمیه امام صادق(ع) قائمشهر کشاند و  ورود به لشگر ویژه ۲۵ کربلا را نیز برایش رقم زد، پس از مدتی برای ادامه طلبگی وارد حوزه علمیه قم شد، تحصیلات دانشگاهی را نیز گذراند و دهه ۷۰ به عنوان یکی از کارگزاران سیاست خارجه وارد افغانستان شد و بعد از آن دل به مزار شریف سپرد و در سرکنسولگری مشغول به کار شد تا پرده آخر سرنوشتش آرزوی دیرینه‌اش باشد و شهادت را در ۱۷ مرداد سال ۱۳۷۷ در پی حمله تروریستی طالبان به سرکنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان در آغوش کشید و به همراه سایر دیپلمات‌ها به شهادت رسید.

شهدایی که مقام معظم رهبری سه روز عزای عمومی برایشان اعلام کرده بود تا دنیا بداند مظلومیت آنان در تاریخ ثبت خواهد شد.

برنامه پنج‌شنبه‌های شهدایی هیئت مذهبی ” علقمه مازندران “؛ مرداد ماه را بهانه‌ای برای بازگو کردن نام گمنام‌های بانشان کرد و بر سر مزار شهید پاریاو فلاح؛ طلبه شهید دیپلمات سوادکوهی در امامزاده سید نظام‌الدین قائم‌شهر رفت.

خبر شهادت برادرم را موقع نماز از اخبار شنیدم 

شهباز پاریاو فلاح برادر شهید رشید پاریاو فلاح با بیان اینکه ما ۶ برادر بودیم و حاج رشید فرزند آخر بود، گفت: چون مادرم دختر نداشت، دخترخاله‌ها و دخترعموها در شهادت به عنوان خواهر شهید سنگ تمام گذاشته بودند.

وی با یادآوری خاطرات دوران مدرسه خود با برادر شهیدش، افزود: وقتی کلاس پنجم ابتدایی بودم، برادرم کلاس اول بود و از روستای ” اوریم” به ” اوریم رودبار” مسافت حدود ۷ کیلومتر را طی می‌کردیم، روزهای برفی زمستانی وقتی غروب به خانه برمی‌گشتیم مادرم با آب گرم دست و پاهای ما را گرم می‌کرد تا بتوانیم مشق بنویسیم. 

برادر شهید پاریاو فلاح گفت: در سالی که برادرم به شهادت رسیده بود به ما گفته بودند که در زندان طالبان زندانی است. به همراه فرزندانم به خانه برادرم رفتیم و بچه‌هایم را آنجا گذاشته و به تهران رفتم، موقع نماز در منزل یکی از اقوام بودیم و تلویزیون روشن بود که آقای حیاتی خبر شهادت را اعلام کرد، آن لحظه گویی خانه بر سرم خراب شد، کاش آن شب اخبار را گوش نمی‌کردم.

وی ادامه داد: همان شب به سوادکوه برگشتم و به روستا رفتم، غوغایی در روستا به پا شده بود؛ به علت اینکه هوا مه آلود و سرد بود، پدر و مادرم را از روستا به پلسفید؛ منزل برادرم آوردم و حدود یک ماه بعد پیکر برادرم را آوردند و تشییع انجام شد.

پسرعمویم شخصیتی بی‌نظیر و خودساخته داشت 

حجت‌الاسلام پاریاو فلاح؛ پسرعموی شهید با بیان اینکه گاهی انسان درمورد شهید و شهادت، مرگ و موت را اشتباه می‌کند، گفت: خداوند در سوره جمعه مرگ را تبیین کرده و بحث شهادت چیزی جدا از مرگ است، خدا حدود شهادت را تبیین کرده و حد شهادت چیزی فراتر از حد مرگ است.

وی با بیان اینکه شهید، شخصیتی بی‌نظیر و خودساخته‌ای داشت، افزود: او از دوران طفولیت در راستای دین، دیانت و فرهنگ شهادت قدم برداشت و در دوران جوانی جبهه‌های جنگ را سپری کرد و حضور فعال داشت و تا انتهای جنگ در رکاب سرداران نامی ایران جنگید و در عرصه جهاد انسان فعالی بود.

پاریاو فلاح ادامه داد: همچنان که می‌جنگید از سال‌های دور جزو طلاب فاضل حوزه علمیه امام صادق( ع) کوتنا قائمشهر بود و از آنجا به قم مراجعت و شرایط تحصیلات عالیه برایش فراهم شد و با توجه به تحصیلات و حسن سوابق در جبهه و جهاد در عرصه سیاست خارجی مشغول شد و در این عرصه نیز انسانی قوی، محکم و پراراده بود.

پاریاو فلاح سرنوشت شهادت برای این طلبه شهید دیپلمات را خواست خداوند دانست و گفت: خداوند سرنوشت را برایش طوری نوشت که در افغانستان در آن روز سخت و در ۱۷ مرداد به شهادت برسد، شهادتی که برای ما سخت و برای او شیرین بود، برای ما داغ بزرگی بود چون انسانی با محوریت ولایت، دین و دیانت، ذاکر اهل بیت و شاگرد مکتب امام صادق(ع) را از دست داده بودیم، با این حال احساس نمی‌کنیم که او نیست بلکه حضور فیزیکی شهید را نیز احساس می‌کنیم و این فراق را قبول نداریم.

وی تصریح کرد: شهدا در همه ابعاد زندگی ما حضور دارند؛ از سیاست خارجی تا درون کشور و خانواده، این شهید نیز در راه اهل بیت حرکت کرده و جایگاهش نزد خدا رفیع است و به ما بشارت می‌دهد که راه شهادت راه ترس نیست بلکه راه عزت، ماندگاری و جوشش است.

پیگیر فراکسیون ایثارگران در مجلس هستیم 

نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه برنامه پنج‌شنبه‌های شهدایی را دنبال می‌کنم، گفت: امیدوارم این برنامه روز به روز به لحاظ کیفی و کمی بهتر شود، خودم نیز در حوزه شهدا فعالیت داشته و در حوزه تئاتر دفاع مقدس تجربه دارم، خانواده‌های شهدا در درون با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که باید پرداخته شود.

علی کشوری پیگیری فراکسیون ایثارگران را یکی از اهداف در مجلس شورای اسلامی عنوان و تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی در رابطه با ایثارگران کمیسیون ویژه‌ای تحت عنوان کمیسیون ایثار تعریف نشده است، ما فراکسیون‌های مختلفی داریم که باید یکپارچه شوند و فکر می‌کنم پرجمعیت‌ترین و قوی‌‌ترین فراکسیونی که در مجلس تشکیل دهیم، فراکسیون ایثارگران خواهد بود و در حال حاضر ۱۱ فرزند شهید در کل کشور در مجلس شورای اسلامی بوده و ۴۴ ایثارگر از حیث جانبازی و آزادگان نیز در مجلس حضور دارند که در مجموع آنها می‌توانیم یک فراکسیون تشکیل دهیم.

نماینده حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی، گفت: مصوباتی که در مجلس شورای اسلامی تعیین می‌شود گاهی در دولت برخی از این مصوبات اجرا نمی‌شود، یا قانون مربوط به حوزه ایثارگران که تصویب شد در حوزه اجرا مغفول می‌ماند یا مورد اجرا قرار نمی‌گیرد، تلاش داریم در مجلس پیگیر باشیم و بعد از اینکه کمیسیون‌ها به طور جدی شروع به کار کنند و بعد از رای اعتماد به وزرا به طور جدی کار در حوزه ایثار و شهادت را شروع خواهیم کرد.

کشوری نقش رسانه در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را مهم برشمرد و افزود: رسانه به عنوان یک ابزار مهم و مفید می‌تواند تاثیرگذار باشد، مسائل و مشکلات ایثارگران را مطرح کند، هنوز به آن جایگاه مشخص و قابل اعتناء که بشود اتکا کرد در حوزه رسانه نرسیدیم، کارهای شهدایی را ارج بنهیم، جایگاه شهدا و خانواده شهدا را بیشتر معرفی کنیم.

وی افزود: در حوزه‌های مختلف با ساختار جوان پسند و طبق ذائقه نسل جوان محتواسازی کنیم.

کشوری با یادآوری شهید رشید پاریاو فلاح، گفت: هر موقع نام این شهید را می‌شنوم به خود می‌بالم که در شرایطی زندگی کردم که شخصیتی قهرمان با این هویت و سطح اطلاعات بالا و از نوابغ کشور از استان مازندران داشتیم و در جایگاه یک دیپلمات ایرانی در کشوری که در اوج سختی بود در آن شرایط به شهادت رسید .

کار برای شهدا وظیفه‌ای همگانی است

رئیس هیئت مذهبی علقمه مازندران نیز گفت: شهید پاریاو فلاح الگوی کاملی برای نسل امروز است؛ شهیدی که در حوزه ایثار ، تحصیل و سیاست ویژگی‌های قابل توجهی در خود داشت.
باقر رزاق‌زاده افزود: شهید دیپلماتی که خود آوازه‌ای نیک از سوادکوه و مازندران را با خود به همراه دارد اما کمتر به آن و معرفی ابعاد مختلف زندگی‌ شخصی، اجتماعی و سیاسی‌‌اش پرداخته شده است.

وی ادامه داد: سعی بر این بود تا با پرداختن به گوشه‌‌ای از زندگی این شهید و بیان خاطرات و روایت زندگی تا شهادت قدمی در زنده نگه داشتن نام و یاد شهید برداشته باشیم.

رزاق‌زاده گفت: کار برای شهدا وظیفه‌ای همگانی است و باید الگوپذیری از سیره شهدا بویژه برای نسل جدید تبیین شود.
انتهای پیام/

پیشنهاد سردبیر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: 0
غیر قابل انتشار: 0

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اکسین پرس در وب منتشر خواهد شد. نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود. نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
تحلیل روز
رسالت اصلی خبرنگاری انتشار اخبار امیدآفرین در جامعه است

رسالت اصلی خبرنگاری انتشار اخبار امیدآفرین در جامعه است

مسئول سازمان بسیج رسانه خوزستان گفت: امروز یکی از رسالت‌های اصلی حوزه خبر و خبرنگاری انتشار اخبار امیدآفرین در سطح جامعه است.
یادداشت و تحلیل
۱/۵
سایر اخبار
پربازدید
پربحث